Waterwerken

Waterwerken


Newfoundlanders zijn over het algemeen gek op water en onze roedel is daar dan ook geen uitzondering in. Samen met onze honden zijn wij graag te vinden op het waterwerk, een prachtige sport waarbij de hond diverse oefeningen in het water wordt aangeleerd. Denk hierbij aan het springen  uit een boot, het ophalen van overboord gevallen spullen in het water of zelfs het redden van drenkelingen.


Wij trainen met het waterwerk bij de NNFC (Nederlandse Newfoundlander Club) in de regio Bollenstreek. Hier is om de week een training en er wordt jaarlijks afgesloten met de ''Water Trials''. Hier komen alle honden bij elkaar die afgelopen jaar bij de NNFC getraind hebben en mogen hun waterwerk kunsten laten zien, de snelste honden die de oefeninen het best uitvoeren die kunnen een prijs winnen in de klasse waar zij zijn ingeschreven. 


Hier onder aan de pagina kunt u een aantal foto's bekijken van onze honden tijdens het waterwerk en de door hun gewonnen prijzen. 


Wist je dat..


Newfoundlanders vroeger al werden ingezet als werkhonden in de scheepsvaart. 
Hier werden zij gebruikt om de touwen en boeien van boot naar boot te brengen maar ook om drenkelingen te redden.
Door de zwemvliezen tussen hun tenen kunnen zij zich extra goed voortbewegen door het water en hun dubbele vacht beschermd goed tegen de kou. 
Ze zijn dus uitermate geschikt voor te zwemmen.

Tegenwoordig wordt er op diverse plaatsen waterwerk aangeboden, recreatief bij de rasvereniging of competitief via diverse verenigingen.
Een prachtige manier om samen met je hond te werken, jullie band te versterken, actief bezig te zijn en vooral te genieten.

Waterwerk brevetten en prijzen

NNFC waterwerk brevetten


Waterwerkbrevet A

Mablaika's Noah 

Kadischa Vivan Los Novios

Waterwerkbrevet B
Mablaika's Noah
Kadischa Vivan Los Novios


NNFC Watertrials prijzen


Mablaika's Noah

Spettertroffee 2016
1e plaats 2016

3e plaats 2017


Kadischa Vivan Los Novios
2e plaats 2016

5e plaats 2017

Waterwerk foto album